Myöhäinen tuplaisku pelastaa pisteet JyPK:lle

Jyväskylän Pallokerho otti toisen peräkkäisen kotivoiton, kun Ykkösen jumbosijalla oleva FC Sport tuli Jyväskylään. Vaasalaiset eivät tulleet pelaamaan jalkapalloa vaan kiusaamaan ja JyPK tarvitsi tosi paljon kärsivällisyyttä ratkaistakseen ottelun itselleen.

La 21.5.2022
Jyväskylän Pallokerho – FC Sport Vaasa 2-0 (0-0)
JYPK: Pitkänen – Ven Lamberg, Torpo, Salmijärvi – Rinkinen, Tiainen, Hirvonen, Auvinen (80. Pirinen) – Forstén, Vee Lamberg, Meronen (67. Husu)
SPORT: L Rosenström – Lehto, Hedman, V Rosenström – Lindholm (73. Saarenmäki), Pettissalo, Rintanen, Kuivila (81. Kaunisvesi), Råtts – Rajala, Moisio (61. Suomela)
T: Soltani – Laivonen, S Kärkkäinen
Y: 102 Harjun stadionilla
MAALIT: 83. 1-0 Forstén, 85. 2-0 Pirinen
V: Hirvonen – T Kärkkäinen (th)
PP: Hirvonen, Rinkinen, Pitkänen –

Ei muutoksia JyPK:n pelaajarintamalla. Jälleen kokoonpano oli hyvin kapea. Vain kaksi pelaajaa oli vaihdossa. Kakkosjoukkueen ja B-juniorien samanaikaiset pelit eivät sallineet sijaisia näistä suunnista.
  Kotijoukkue aloitti kuitenkin hyvin motivoituneena ja prässäsi heti Sportin kenttäpuoliskolle. Vieraat pysyivät tiiviisti vain muutaman metrin oman maalin edessä, joten
  JyPK:lle oli vaikeaa päästä maalipaikoille. Henni Rinkinen hyökkäsi välillä oikealla laidalla ja myös keskellä yritettiin kaikin keinoin pistää tai nostaa palloa linjan taakse, jossa nopeasti kuitenkin loppui tila. Ideaa, kokeilla välillä toisesta rivistä, ei kenelläkään ollut. Siellä oli tilaa, mutta ei oikein hyvää kaukolaukojaa. Siihen, että sunnuntain laukaus voisi mennä lauantaina verkkoon, ei kukaan uskonut.
  JyPK sai avausjaksolla lukuisia kulmapotkuja mutta ei hirveän vaarallisia maalipaikkoja. FC Sport:kin kävi välillä Satu Pitkäsen maalin edessä, mutta JyPK maalivahdin itseluottamus on kasvanut ja hän torjui tässä ottelussa varmasti. 0-0-tilanteessa siirryttiin tauolle.

Toisella puoliajalla peli oli peruskuvioltaan samaa. Yksityiskohdissa oli kuitenkin eroja. JyPK hallitsi edelleen, ja etsi nyt rohkeammin vetomahdollisuuksia. Laukaukset menivät välillä kymmeniä metriä ohi, mutta edes yritettiin. Kokonaisuus kuitenkin kärsi vihreiden pallollisesta pelistä tällä jaksolla. Myös FC Sport oli rohkeampi ja sai aikaan pari hyvää vastahyökkäystä.
  Kymmenen minuuttia ennen loppua tilanne oli edelleen 0-0. Jo viikko sitten Raumalla Jyväskylän Pallokerho hallitsi 90 minuuttia eikä tehnyt ratkaisevaa maalia. Nyt uhkasi sama kohtalo. Sitten Pauliina Pirinen päästettiin kentälle.
  Katsomo oli tänään tyhjä – 100 meni virallisesti rikki – mukaan laskettuna varmasti myös pallotytöt. Mutta tunnelmaa oli, kun joukko junioreita vahvisti yleensä yksinäisenä sutena huutavaa kannattajaa.
  Sitten Alma Forstén syötti Piriselle. Pauliina Pirinen kääntyi kerran ympäri, syötti vasemmalle Veera Lambergille. Lamberg otti pari askelta eteenpäin, syötti etutolpan kohdalle, jossa Forstén sai tökättyä sen Lotta Rosenströmin ohi maaliin (83.). Siellä se oli, se kotijoukkueelta pitkään odotettu 1-0-johto!
  Vihreiden solmu aukesi ja vain kaksi minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 2-0. Henni Rinkinen oli syöttänyt oikealta maalin eteen, jossa Pauliina Pirinen viimeisteli lähietäisyydestä verkkoon (85.).

2-0 oli myös lopputulos. 17. lokakuuta 2020 oli se päivä, jolloin Jyväskylän Pallokerho oli viimeksi voittanut Harjun stadionille. Nyt, tasan 582 päivää myöhemmin joukkue juhlii jälleen Harjun nurmella ja nousi tällä voitolla sijalle 4 eli paikalle, joka riittäisi 18 kierroksen jälkeen yläloppusarjan osallistumiseen.