KiU lyö SaPa:a lisäajalla

Kiteen Urheilijat – Savon Pallo Pieksämäki 2-0 (0-0)

KIU: Piiroinen – Kakkonen, Romanov, C Giray, Belov – Ahtilinna, Hakulinen, Antropov, Petrov – Havukainen, Koslov; vaihdosta: O Giray, Kuronen

SAPA: Wicklund – Laukkanen, Keituri, P Häkkinen, Putkonen – Hänninen, Neuvonen – Kosunen, Turunen, Niemeläinen – A Häkkinen; vaihdosta: Ylönen, Heikkilä

T: Simonen – Surakka, Riikonen

Y: n. 40 Hutsin Urheilukeskuksessa

MAALIT: 90+3. 1-0 Ahtilinna (rp), 90+5. 2-0 Koslov

V: Ahtilinna – Neuvonen, Turunen, P Häkkinen

PP: Piiroinen, Ahtilinna – Wicklund

 

Kiteen Urheilijat hakivat kauden kolmannen voittonsa sunnuntaina, kun Savon Pallo kaatui 2-0. Vasta reilu kaksi viikkoa aiemmin joukkueet kohtasivat Pieksämäellä, jolloin SaPa voitti samoin lukemiin.

Pohjois-Karjalassakin Savon Pallo oli kokonaisuudessa hallitseva joukkue. Heinoin paikka oli Aaro Häkkisen saksipotku 16. peliminuutilla Teemu Laukkasen keskityksestä, mutta ekapuoliskolla riitti paikkoja KiU:llekin – tästä suurin osaa tuli keskihyökkääjälle Maksim Koslovin toimesta. Maalia ei tullut, mikä johti heikon viimeistelyn lisäksi kuitenkin myös molempien maalivahtien varmuudesta. Sami Piiroinen (KiU) ja Johan Wicklund (SaPa) olivat molemmat joukkueensa paras pelaaja.

Toisella puoliajalla SaPa pyöritti palloa entistä enemmän vastustajan puoliskolla ja isännät odottivat vastahyökkäyksiä. Tunnin kohdalla pieksämäkeläisen Arttu Turusen vapari osui ylärimalle. 88. peliminuutilla Kiteen riemuitsi ensimmäisen kerran, mutta vastahyökkäys oli tässä vaiheessa jo aikoja sitten vihelletty paitsioksi. 90. minuutin jälkeen tilanne oli edelleen 0-0 ja tuskin kukaan on enää uskonut, että joku tässä lisäajassa osuisi vielä verkkoon.

Sitten kuitenkin tuomari Ilpo Simonen vihelsi ja osoitti pilkulle! SaPa:n Pertti Häkkinen oli tässä se epäonnekas, joka rikkoi boksissa päätyrajan lähellä. Tuomio oli täysin oikeudenmukainen ja Antti Ahtilinnalla oli yhtäkkiä suuri mahdollisuus, viedä Kiteen Urheilijoita voiton tielle. Kovalla vedolla vasempaan kulmaan se sitten tapahtuikin.

SaPa yritti vielä päästä tasoitukseen, mutta KiU pääsi ajalla 90+5. vielä vastahyökkäykseen. Maksim Koslov lähti omalla kenttäpuoliskolla, laittoi boksin edessä pallon ulostulevan Wicklundin oikealla puolella ohi, juoksi itse vasemmalla ohi ja pisti pallon sen jälkeen maaliin.

Voiton myötä KiU nousi todennäköiselle säilytyssijalle 8, jossa se on nyt yhden pisteen Kings SC Akatemian edessä.

FZsch