P13: JJK kärkeen - KuPS:n maalihanat aukesivat illemmalla

Uncategorised

Tuplakierroksilla on puolensa ja toista - esimerkiksi kotipelejä on tavallista vähemmän. Positiivinen puoli on mahdollisuus päästä tappion jälkeenkin vielä onnistumisen kanssa kotiin. P13 Liiga-karsinnan Kuopion pelipäivästä kaikki osallistuneet pääsivät avaamaan pistetilinsä. Pelit olivat hyvin erilaisia.

Otetaan JJK-juniorit, joka voitti avausottelunsa ennakkosuosikki KuPS:a vastaan peräti 3-0. Jyväskyläläiset tulivat reissusta täyspotilla eli kahdella voitolla kotiin, vaikka toinen voitto Jippo/LehPaa vastaan olikin loppuun asti vaakalaudalla.
KuPS heitteli tuon tappion pois hihnasta, tuli motivoituneena toiseen peliin ja haki murskavoiton Jyväskylän Komeetoista.
Komeetat taas saavat olla tyytyväisiä hyvän ensimmäisen pelin kanssa, jota taivaansiniset pitkälti hallitsivat. Jippo/LehPa tulivat samassa pelissä kaksi kertaa tasoihin.

JJK-juniorit P13 - Kuopion Palloseura P13 3-0 (2-0)
MAALIT: Liimatainen, Lilja, Loukoila -
- Alussa jännitys näkyi pienenä rauhattomuutena pallollisessa pelissä, kertoo JJK:n taustahenkilö Janne Kippola.
JJK sai pelin kuitenkin nopeasti haltuun ja johti puoliajalla 2-0.
- Hyvällä, kypsällä esityksellä saatiin hieno voitto kovasta vastustajasta, Kippola jatkaa.

Jyväskylän Komeetat P13 - JIPPO-j / Lehmon Pallo yj P13 3-3 (2-1)
MAALIT: Erkkilä (3) - Balk, Den Herder, Mustonen
   Energisen alun jälkeen Komeetat siirtyi 6. minuutilla 1-0 johtoon. Toinen maali tuli hyvän hallintajakson päätteeksi (21.). Juuri ennen taukoa Jippo/LehPa kavensi kulmapotkun jälkitilanteesta hieman onnekkaasti 2-1:een. Pohjoiskarjalaiset ottivat vauhdin mukaan toiselle puoliajalle, jolloin peli oli tasaisempaa. Jippo/LehPa pääsi kahteen otteeseen tasoittamaan pelin, ensin 2-2:een ja myöhemmin 3-3:een. Komeetat haki aktiivisesti voittomaalia, mutta lopulta pisteet jaettiin. Komeettojen kaikki maalit viimeisteli 09-syntynyt Onni Erkkilä.

JIPPO-j / Lehmon Pallo yj P13 - JJK-juniorit P13 1-2 (1-2)
MAALIT: Räsänen - Kähäri, Liimatainen
   Vähemmän kuin minuutti oli pelattu, kun pallo kävi Jippo/LehPa:n tolpassa. JJK:n alku oli aktiivinen ja prässin kautta tehtiin pohjoiskarjalaisten pelin avaaminen vaikeaksi.
Jippo/LehPa pisti kaiken peliin ja piti pelin loppuun asti auki. Pikkusen vaikutti siihen myös JJK:n terävyyden puute viimeistelyssä.

- Saatiin kuitenkin tärkeä voitto ja hieno tavoitteiden mukainen alku karsinnalle, sanoo JJK:n Janne Kippola.

Kuopion Palloseura P13 - Jyväskylän Komeetat P13 9-1 (7-0)
MAALIT: Hukkanen (2), Hyvönen (2), Jääskeläinen (2), Kaasinen, Ropponen, Turunen - Seppä
   Avaustappion jälkeen KuPS sai toiseen otteluun salama-alun, tehden kaksi maalia kahteen minuuttiin. Tästä iskusta ei täysin toivuttu ja koko ensimmäisen puoliajan vahva KuPS iski vielä viisi kertaa, joista neljä osui ennen taukoa.
Toiselle puoliajalle Komeetat tuli sisuuntuneena ja pystyi haastamaan kuopiolaiset paremmin.