Kohti kautta 2021 - P13 Liigakarsinta käynnistyy

Huomenna, Su 15.11., käynnistyy P13 Pohjoisen Liiga-karsinta 2021. FC Siili/SiPS yj, JIPPO-j/LehPa yj, JJK-j, KaDy/HoDy yj, Komeetat ja KuPS kamppailevat kolmesta liigapaikasta. Sarjan pelataan yksinkertaisena.

Ensimmäiset ottelut ovat sunnuntaina Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla:
12:15 JJK-j - KuPS
13:30 Komeetat - JIPPO-j/LehPa
16:00 JIPPO-j/LehPa - JJK-j
17:15 KuPS - Komeetat

Ennakkosuosikkina sarjaan lähtee - ainakin vastustajien mielestä - Kuopion Palloseura. Joukkueen valmentajana toimii viitasaarelaislähtöinen futisikoni Pertti “Speedy” Nissinen, joka on valmentanut vuodesta 1997 lähtien lukuisia savolaisia joukkueita eri sarjatasoilla (mm. NP-H, Warkaus JK, KMF, Pallokissat, SaPa).

2008:n syntyneiden uutena valmentajana hän on omien sanojensa mukaan niin omistautunut opettamaan pelaajille ison kentän peliä, että hän ei tiedä muista joukkueista juuri mitään. Tavoitteena on tietenkin pelaajien kehitys:
- Henkilökohtaisella tasolla meillä on tietysti hyviä poikia. Päästiin nyt käymään läpi myös pelin sisältöä Lippumäen hallin vapaalla vuorolla.
- Muista joukkueista JJK on varmasti hyvä. Meille pääasia on kuitenkin, että saadaan täällä nätisti panostettua pelaajien kehittymiseen.
Kunnon jalkapallomiehenä Nissinen ihmettelee vähän uutta sääntöä:
- Vähän harmittaa seitsemän pelaajan edestakaisin vaihto niin kuin jääkiekossa. En tiedä, tuliko se koronan takia, mutta vähän kummastuttaa. 

KuPS:n ensimmäinen vastustaja on JJK-juniorit. Valmennustiimissä mukana oleva Janne Kippola:
- KuPS on kova vastustaja. Yksinkertaisella sarjalla yhdellä pelillä voi kuitenkin olla iso merkitys.
Viime vuonna joukkue ei pelannut virallista sarjaa vaan osallistui erilaisiin turnauksiin, kuten Lännen miniliiga, Vierumäki-Cup ja Ilves-Cup. Pohjoisen Liiga -karsinnan vastustajat ovat kuitenkin hyvin tuttuja, ja tavoitteena luonnollisesti pääseminen Liigaan. Vastuuvalmentajana toimii Ilkka Liimatainen.

Jippo-j / LehPa yj:hin on yhdistetty Jipon viime vuonna P12 Kolmosessa pelaava Jippo-j, jonka vastuuvalmentaja oli Mikko Määttänen, sekä Tero Vornasen valmentama Lehmon Pallo /Punainen, joka saavutti toisen sijan P12 Kakkosessa 2020. Sekä Määttänen että Vornanen jatkavat valmennusryhmässä. Joukkueen päävalmentajaksi on tullut Joni Huhtala Kouvolan Susista. Osa pelaajista on jo viime kaudella tutustunut P13-sarjaan.

Pohjoiskarjalaisten ensimmäinen vastustaja on Jyväskylän Komeetat. Komeetoilla on vajaa 30 pojan pelaajarinki ja kolmen miehen valmennustiimi Tero Kupari (vastuuvalm.), Mikko Lehtola ja Jukka Nygren.
- Pojat ovat innokkaana lähtemään karsintaan ja hyvin on harjoiteltu, kertoo Lehtola:
- 8v8:sta 11v11:aan on tietysti iso hyppy.
Komeetoillekin muut joukkueet ovat hyvin tuttuja paitsi siilinjärven yhteisjoukkue.

FC Siili/SiPS:n karsinta käynnistyy vasta viikon päästä, su 22.11., Jippo-j/LehPa yj:tä vastaan. P13 Liiga-karsintaan on yhdistetty viime kauden P12 Kakkosen joukkueet FC Siili ja Siilinjärven Palloseura. Myös valmennustiimi koostuu molempien seurojen valmentajista.
- Saatan olla enemmän äänessä, mutta olemme tasavertaisia, sanoo Jouni Karppinen, joka jakaa tehtävän Laura Hoffrénin ja Mika Meriläisen kanssa.
Siilinjärvelläkin lähdetään karsintaan Liigaan pääsemiseksi.

Lauantaina 21.11. nähdään Holstin Dynamo ensimmäisen kerran virallisessa juniorisarjassa. Niin kuin muutkin joukkueet, KaDy /HoDy lähtee ensimmäisen kerran isolle kentälle, jossa kokemusta on parin harjoituksen verran.
- Pidän karsintaa, niin kuin Liigaakin, oppimismahdollisuutena, kertoo Pishkoh Yari.
- Tottakai haluamme päästä Liigaan, mutta jos ei päästä, se ei ole maailman loppu. Ei opettelu ole yhdestä sarjasta kiinni.
Yari odottaa tasaista sarjaa:
- Ehkä Jippo/LehPa vie sen. En usko, että ylijuoksuja tulee, vaan monet pelit päättyvät varmaan yhden tai kahden maalin erolla.

P13-karsintasarja päättyy La 12. joulukuuta Jyväskylän Vehkahallissa.

 

 

Jalkapalloviikko on lehti, joka seuraa jalkapallosarjoja ja -kulttuuria ympäri vuoden. Keski-Suomen aluelehti on julkaistu kesäkuusta 2020 lähtien. Vuodelle 2021 haluamme julkaista oman aluelehden myös Itä-Suomeen. Taloudellisesti terveen pohjan kannalta tarvitsemme siihen ainakin 50 vuositilausta. Lehdet pystyt tilaamaan meidän nettikaupasta.


Print