Kabinetti kokoontuu - ketä täydennetään sarjoihin?

Palloliiton kalenterissa on torstai 10. joulukuuta Itäisen alueen kilpailuryhmän kokous - etäkokouksena tietysti. Harmaata talvitaukoa viettävä jalkapallokansa odottaa vastauksia erityisesti sarjapaikkojen vahvistuksiin. Jo syyskaudella kävi ilmi, että kabinettipäätöksiä tarvitaan sarjapaikkojen täydentämiseen.
Tässä ovat meidän odotukset kilpailuryhmän ratkaisuista...

Miesten Kolmonen

Itäisellä alueella jatketaan kahdessa lohkossa. Keski-Suomen joukkueet pelaavat edelleen entisen Itä-Suomen piirin joukkueiden kanssa samassa sarjassa. Vaihtoliikettä Kakkosen kanssa ei ole. PK-37 Iisalmi, joka otti FC Blackbird Jyväskylästä nousukarsintapaikan vastaan, ei noussut. Eikä PK-37 ole täydennysmenettelyssä hirveän korkealla. Kakkosessa kaikki alueen joukkueet säilyivät selkeästi.
Nelosesta nousevat Nelosen mestarit
Savon Pallo Pieksämäki sekä JJK Jyväskylä /2. Kolmosesta 2020 putosivat jo kauden alla sarjapaikasta luopuneet Toivalan Urheilijat ja AFC Keltik Joensuu, jotka molemmat pääsevät korona-erikoissäännön mukaan jatkamaan Nelosen A-lohkossa (jossa ToU pelasi ns. kakkosjoukkueen kanssa muutenkin). Pelillisesti - tai toisin sanottuna tuloksellisesti - Jyväskylän seudun Palloseuran kausi päättyi putoamispaikalla Neloseen. Jos tyylipisteitä olisi jaettu, ei varmaankaan kabinettia olisi tarvittu. Koska täydennysmenettelyssä juuri tuo paikka on kuitenkin ensimmäinen, täydentämisen tarve tuli jo aikaisin ilmi, on JPS:lla ollut pitkästi aikaa miettiä, haluaako jatkaa Kolmosessa. Ja näin kuulemma myös käy:
- Kyllä, me haluamme jatkaa Kolmosessa. Aloitimme jo marraskuun alussa treenit sitä varten, kertoo päävalmentaja Jahad Yari.
Korona-tilanteen vuoksi päästiin nyt tietysti "joululoman" viettoon, mutta tammikuussa valmistautuminen Kolmoseen jatkuu.

Todennäköiset joukkueet Kolmosen AC-lohkossa 2021:
FC Blackbird, PK-37, Kings SC, Komeetat, SC Riverball, Warkaus, AC Barca, LehPa-77, PAVE, SaPa, JJK /2 ja JPS.


Miesten Nelonen

Kahdeksan joukkuetta jatkaa Nelosessa. Kolmosesta ei ilmeisesti vahvistusta tulee, mutta myös Vitosen mestari MSM Jyväskylä on ilmoittanut jatkavansa samassa sarjassa. Tämä vapauttaisi vielä toisen paikan.
- Pelaajaringistä ei löydy tarpeeksi leveyttä eikä sitoutumista, kommentoi MSM-kapteeni Aapo Kyyrä. Tutulla huumorilla, mutta puoleksi tosissaan, hän selittää:
- Jos kevätkaudeksi olisi voinut ilmoittautua Neloseen ja syyskaudelle Vitoseen, olisimme varmaan tehneet näin. Syksyisin meiltä häipyy about puolet pelaajistosta. Sen lisäksi meistä on hauskaa pelata Vitosessa. Se on kevyin, kun on eestaas-vaihto-oikeus, emmekä tarvitse joukkueen sisäistä kilpailua peliajasta.
Syksyisin alkaa MSM:n toinen - alkuperäinen - laji salibandy. Kausi 2020-21 on Miesten Kakkosessa alkanut hyvällä menestyksellä, mutta niin kuin kaikilla sisäjoukkuelajeilla, kausi on koronan takia tauolla.
Nelosen täydennysmenettelyssä ensimmäinen paikka on putoaja
Vihtavuoren Pamauksella. Päävalmentaja Jaakko Sipisen mukaan putoamisesta huolimatta sarjapaikkahaaveita ei koskaan unohdettu:
- Joskaan ei enää ollut uskoa siihen, niin kuitenkin ajatus on ollut koko ajan, että ehdottomasti halutaan Nelosen paikan, jos se tulee tarjolle.
Vaikkei ehkä ykkösasia, niin tilanteeseen vaikutti jonkin verran myös ViPa /2:n paikka Vitosessa.
- Kyllä, se ois ollut erikoinen tilanne. Meillä on pelaajaliikennettä joukkueiden välillä ja harjoitellaan yhdessä.
JaVin tietojen mukaan uutta mallia joukkueiden välille ei tarvitse nyt enää keksiä, koska kaavan mukaan yksi täydennyspaikka lähtee Vihtavuoreen.
Tarvitaan vielä kymmenes joukkue.
Liikunnan Riemun halukkuudesta spekuloitiin jo loppukaudesta 2020, ja nyt kyllä näyttää siltä, että (samoin kuin MSM) joukkue jatkaa Vitosessa.
- Olemme puhuneet, että Nelonen on meille ehkä liian kova sarja, kertoo Jani Laaksonen. Tuttuun tapaan konkreettiset kausisuunnitelmat eivät ole edistyneet vielä hirveän pitkälle.
- Emme vielä tiedä, ketkä ovat mukana. Maalis-huhtikuussa alamme hieman kysellä.
Lähtijöitä viime kauden kokoonpanosta ovat ilmeisesti ainakin Basam Elfadl ja Sakari Holopainen. Entinen JJK-valmennuskaksikko lähtee kettupaitojen tiedotteen mukaan pääkaupunkiseudulle.
Vitosen kolmantena
Blue Eyes Team Jyväskylä on järjestyksessä seuraava. Päävalmentaja Joni Kankaiselle, joka jatkaa myös ensi kaudella, paikkatarjous ei tulisi hyvin yllätyksenä, ja seurassa asiasta onkin ollut puhetta:
- Pohdimme sitä vielä. Porukka on jatkamassa, mutta tarvitsisimme muutamaa vahvistusta, sanoo Kankainen. Kauden 2018 kokemusten jälkeen, jolloin joukkue jäi Nelosessa ilman voittoa, seuralla on hyviä syitä olla varovainen. Se ei tosin johdu motivaatiosta.

Todennäköiset joukkueet Nelosen C-lohkossa 2021:
KeuPa, KaPa-51, Potku, Rangers /2, FC Huki, LPK, KaDy, JIlves, ViPa, (BET?)


Miesten Vitonen

Vitosdivarille yllä mainittu tilanne ei ole ongelmallinen. Kymmenjoukkueinen sarja päästään hyvin todennäköisesti järjestämään, jos luopumisia ei tule viime tipassa. Ilman sarjaliikennettä Nelosen ja Vitosen välillä, myös putoaminen ja nouseminen Kutoseen/Kutosesta toimisi normaalisti. Jyväskylän Komeetat /2 tulee Kutosesta. Muuramen Yritys lähtee toiseen suuntaan, mutta olisi myös menettelyssä ensimmäinen täydentäjä. Kutosen joukkueilla on ilmoittautumisaika vielä tammikuun loppuun, joten vielä ei ole tarvetta miettiä mahdollista täydennystä. Sen verran saimme Jaakko Kaistiselta positiivisia signaaleja, että joukkueen toiminta jatkuu ainakin:
- MuurY on kasvattajaseura ja myös omille B-pojille halutaan tarjota polku miehille.
Mielenkiintoisena yksityiskohtana Kaistinen muistuttaa vielä tilanteesta tasan viisi vuotta sitten, kun MuurY putosi karsintatappion myötä Viitosesta (silloin vielä kahdella i:llä). MuurY hävisi JIlves II:lle 2-1, säilymispäätös tuli myöhemmin kabinetista, ja kaudella 2016 joukkue marssi läpi Neloseen.
- Se olisi ihan mielenkiintoista historian toistamista, kommentoi Kaistinen. Mahdollisesta Vitosen paikasta kaudelle 2021 ei tosin ole vielä joukkueen kanssa puhuttu.

Todennäköiset joukkueet Vitosen C-lohkossa 2021:
MSM, Riemu, (BET?), Urho, FC Soho, JJK /Cityketut, ViPa /2, Souls AC, JoSePa, Komeetat /2


Miesten Kutonen

Ilmoittautuminen Kutoseen on avoin kaikille keskisuomalaisille joukkueille, ja ilmoittautumisaikaa on vielä ensi vuoden puolelle. Näin joukkueista tai koko sarjasysteemistä ei voi vielä tehdä lopullisia päätelmiä. Ilmoittautuneita joukkueita ovat tähän mennessä Palokan Riento ja Kampuksen Dynamo /2. Viime kauden seurojen keskuudesta löytyy tahtoa ylöspäin. Ongelma mahdollisen Nelosen paikan vapaaksi jäämisestä iskisi myös Kutosen joukkueisiin: polku ylöspäin olisi Vitosen kohdalta tukossa. 13-joukkueen sarjasta nousisi vain yksi, vaikka löytyy useampiakin joukkueita, jotka pelillisesti pärjäisivät ihan hyvin Vitosessakin. Perinteisiä seuroja löytyy, niin kuin myös akatemiajoukkueita, jotka voisivat ylempänä tukea seuransa edustusjoukkuetta paremmin. Sitten vielä löytyy tasokkaita kaveriporukoita. Kaikkien heidän kannaltaan neulansilmä kohti huippua on aika pieni.

kuva: FZsch


Jalkapalloviikko on lehti, joka seuraa jalkapallosarjoja ja -kulttuuria ympäri vuoden. Keski-Suomen aluelehti on julkaistu kesäkuusta 2020 lähtien. Vuodelle 2021 haluamme julkaista oman aluelehden myös Itä-Suomeen. Taloudellisesti terveen pohjan kannalta tarvitsemme siihen ainakin 50 vuositilausta. Lehdet pystyt tilaamaan meidän nettikaupasta.


Print