Lukemat ovat rumia – eikä siihen löydy Jyväskylän Pallokerhon osalta tarpeeksi selityksiä. Joukkueiden tasoerossa näkyi materiaalieron lisäksi varsinkin, kuinka paljon edellä Kuopion Palloseura on valmistautumisprosessissa. Vierailla oli takana erilaisia kovatasoisia harjoitusmatseja, ja myös harjoitusolosuhteet ovat kunnossa, kun taas JyPK kärsii mm. Vehkahallin poisolosta.

Jyväskylän Pallokerho - Kuopion Palloseura 0-12 (0-5)

JYPK: Söderström - Lindholm (60. Husu), Torpo, Ven Lamberg, Lahtela - Forstén (46. Stark) - Lilja (77. Voutilainen), Tiainen, Hirvonen (60. Pirinen), Rinkinen - Vee Lamberg (46. M Laaksonen)
KUPS: Rautiainen - Göthberg, Ruuskanen (78. Mönkkönen), Cuevas, Vanhanen (57. Rochi) - Berg (57. Leppämäki), Tulkki, Kauppila - Kröger (78. Törrönen), Begolli, Hartikainen (57. Jakubowski)
T: Vekkeli - Hyvönen, Tiensuu
Y: ei virallisia, n. 40 "ohikulkijaa"
MAALIT: 7. 0-1 Kröger, 11. 0-2 Göthberg, 15. 0-3 Kröger, 27. 0-4 Begolli, 44. 0-5 Berg, 52. 0-6 Kröger, 59. 0-7 Rochi, 66. 0-8 Leppämäki, 71. 0-9 Cuevas, 84. 0-10 Rochi, 89. 0-11 Begolli, 90+2. 0-12 Kauppila
V: Voutilainen -
PP: - Begolli

Ottelussa JyPK ei pystynyt lumisessa olosuhteissa myöskään hyödyntämään sitä, että kenttä ja peliväline olivat liukkaita. KuPS hallitsi koko ottelun alusta lähtien. Vieraiden osalta pieni yllätys oli Lavdije Begollin paikka keskushyökkääjänä. JyPK:n puolella Alma Forstén aloitti keskikentän pohjalla ja Tiina Tiainen korkeammalla linjalla.

KuPS prässäsi jyväskyläläisten kenttäpuoliskolle, ja sai myös paljon tilaa. Ensimmäisenä hyödyntämään pääsi Aino Kröger, joka veti 7. peliminuutilla vasempaan yläkulmaan. Avausmaali ei muuttanut mitään. Peli kulki samaan suuntaan ja varttitunnin jälkeen tilanne oli jo 0-3.

JyPK:llä oli 26. peliminuutilla hyvä paikka, mutta KuPS-maalivahti Iina Rautiainen otti Tiina Tiaisen vedon kiinni. Vastahyökkäyksestä Fanny Söderström torjui taitavasti Begollin vedon. Torjunta ei auttanut pitkään, kun minuuttia myöhemmin Begolli teki KuPS:n neljännen maalin (27.). Tauolle lähdettiin Neea Bergin maalin jälkeen 0-5 tilanteessa.

Toisella puoliajalla kyyti kotijoukkueelle tuli vain kylmemmäksi. KuPS teki maalit tasaiseen tahtiin. Myös tulokkaat Heidi Leppämäki (FC Sport Vaasa) ja Gabriella Cuevas (FC Ramat HaSharon) pääsivät maalintekoon. Pelin rakentaminen oli vierasjoukkueelle helppoa, JyPK-maalivahti Söderström piti lukemat vielä tietyissä rajoissa. JyPK:n paras hyökkäys tuli 87. peliminuutilla, kun siinä vaiheessa 10 minuuttia kentällä ollut Kia Voutilainen nousi vasemmalla laidalla ja keskitti. Minttu Laaksonen pääsi keskellä pallolle, ja veto meni niukasti ohi.

Cupin ottelusta puhuminen tuntuu jo hieman vaikealta, kun kummallakaan joukkueella ei ole panosta ja meininki oli selvästi harjoituspelimainen. Kummallekin oli myös jatkopaikka lohkosta jo selvä. Ei tämä ainakaan ollut tälle kilpailulle tähtitunti.

Liiga-kaudella julkaistaan sekä JyPK:n että KuPS:n peliraportit tutun tapaan Keski-Suomen Jalkapalloviikko-lehdessä.