Emaus-hattutemppu puolessa tunnissa

Palokan Riento kohtasi JyPK/3:sen paahtavan auringon alla Palokan nurmikentällä. Onneksi järveltä sentään tuuli, niin ketään ei jouduttu kantamaa kentältä pois, vaikka haastavat olosuhteet olikin. Tämä tiistaina pelattu ottelu oli ns. rästiottelu ja PaRi on tulessa seuraavan kerran jo keskiviikkona, kun Palokkaan saapuu Jämsänkosken Ilves.

Ti 28.6.2022
Palokan Riento - Jyväskylän Pallokerho /3  7-1 (6-1)
T: Vilkman - Ollila, Silander
Y: 31 Palokan liikuntapuiston luonnonnurmella
MAALIT: 4. 1-0 Emaus, 14. 2-0 Talvensaari, 28. 3-0 Emaus, 29. 4-0 Emaus, 34. 5-0 Vehmala, 38. 5-1 I Anttila, 40. 6-1 Palmi, 74. 7-1 Wickström
V: -

Ottelussa näkyi, kumpi on kärkijoukkueita ja kummalla voittotili vielä avaamatta. JyPK ei antanut kovinkaan suurta pelillistä haastetta PaRi:lle. Kotijoukkue pöllytteli maaliverkkoa heti alusta lähtien ja ensimmäisistä kuudesta maalia kohti suuntautuneesta tilanteesta kaikki meni sisään. Jos ei heti ensimmäisestä laukauksesta, niin viimeistään jälkitilanteesta. JyPK:in maalivahti torjui ensimmäisen kerran niin, että pallo ei päätynyt maaliverkkoon vasta toisella puoliajalla.
   Tauolle mentiin 6-1 tilanteessa. PaRin maaleista kolme teki Veera Emaus. Ottelun jatkuttua Riennolla oli heti muutama hyvä maalipaikka. Niina Talvensaari olisi voinut tehdä kaksi maalia vaikka kuljettamalla pallon maaliin, mutta tällä kertaa sijoitukset menivät tyhjästä maalista ohi. Sen lisäksi JyPK:n paitsioansa napsahti muutama kerta.

JyPK oli toisella puoliajalla paremmin pelissä mukana. Jaana Tiaisen siirtäminen keskikentälle auttoi vähän pelaamista. Oli myös hienoa nähdä, että muutama JyPKin nuori pelaaja oli saanut reilusti lisää pelirohkeutta viime kaudesta. Joukkueen pallollinen peli ei kuitenkaan oikein PaRin puristuksessa päässyt esiin. Liikaa harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä. Toisella puoliajalla nähtiin vain yksi maali. Sen teki PaRi:n Tinca Wickström, joten ottelu päättyi selviin 7-1 lukemiin.

Molemmalla joukkueella on vielä yksi alkulohko-ottelu jäljellä. Lohkosijat ovat kuitenkin varmistuneet. yläloppusarjaan lähtevä PaRi on lohkotoisena. JyPK /3 sen sijaan lähtee lohkoviidentenä alaloppusarjaan.