Kahden maalin johto valui käsistä

Kaksi joukkuetta, jotka taistelevat melko yllättäen Nelosen pronssipaikasta, kohtasivat keskiviikkoiltana Jyskässä. Jännittävä ottelu, joka muistutti välillä viime vuosisadan jalkapallosta, olisi kyllä ansainut enemmän yleisöä.

Ke 31.8.2022
Lohikosken Pallokerho – Blue Eyes Team Jyväskylä 2-2 (0-2)
LPK: Häkkinen (56. S Kärkkäinen) – Hakasalo, V Kärkkäinen, Juntunen, O Pennanen – Ala-Porkkunen – Abdelkader, Rastas – Haapasaari, Abahassine, Lahti
BET: Takala – Lehto, Laaksonen, Rousu, Happo (72. Al-Lami) – Koskinen, Paattakainen – T Kanerva (72. Mohammadi), Azimi (46. Puronaho), Lumijärvi – Nousiainen (55. Omid)
T: Kangas – Vanhalakka, Javid
Y: 20 Jyskän kentällä
MAALIT: 26. 0-1 Lumijärvi, 38. 0-2 Nousiainen, 57. 1-2 Lahti, 66. 2-2 Haapasaari
V: - Azimi, Rousu, Paattakainen, Omid, Kankainen (th)
PP: Ala-Porkkunen, Lahti, Haapasaari – Paattakainen, Takala

”Kesä-kuukausi” eräs katsoja kommentoi shortsivalintansa kavereille. Karu tosiasia elokuun viimeisenä iltana oli kuitenkin se, että viimeiset lämpimät kelit olivat eittämättä ohi ja joku toimittaja ihmetteli pelin jälkeen, miksi automittari näytti kuitenkin vielä 9 astetta. Pakkasraja tuntui olevan jo paljon lähempänä.
  Mutta siirretään jalkapalloon… Kentällä pelasi alussa vain yksi joukkue. LPK:n Joona Ala-Porkkunen puski jo 4. peliminuutilla ylärimaan. Kolme minuuttia myöhemmin BET-maalivahti Toni Takala teki virheen, mutta lohikoskelaiset eivät saaneet pallon viivan yli. BET:n Sami Laaksonen ohjasi pallon viime hetkellä liukkarilla tolppaan (7.). Seuraavaksi Sakari Lahti laukoi, mutta Takala torjui hienosti kulmaksi (12.).
  LPK:n osuma näytti tässä vaiheessa olevan vain ajan kysymys. Vartin jälkeen Blue Eyes Team kuitenkin heräsi. Kapteeni Oula Paattakainen osui tolppaan (17.) eikä Rashid Azimin vasurikaan vielä tuonut tulosta (23.).
  Pelin avausmaali syntyi 26. minuutilla. Maalintekijä oli BET:n Joel Lumijärvi, jonka loistava kaukolaukaus vasempaan kulmaan vei vierasjoukkueen johtoon.
  Toisen maalin teki Timo Nousiainen ja yhtäkkiä BET johti jo 0-2-lukemin (38.). LPK olisi voinut heti kuitata, mutta Lahti ei kääntämällä osunut kunnolla palloon (39.). Näin siirryttiin BET:n kahden maalin johdolla taukoteelle.

Toisen jakson alussa LPK oli taas aktiivisempi. Sen olikin pakko, jos tästä vielä pisteitä meinasi saada. BET:lla oli kuitenkin vastaus tähän. Se muistutti jo pankkiryöstöstä, miten sinivalkoiset hyökkäsivät yhtäkkiä vastaan ja pääsivät LPK:n puoliskolla 4v2-ylivoimaan. Kaukolaukausta tästä kokeiltiin, mutta se ei johtanut maalintekoon. Hetki myöhemmin BET:n seuraava hyökkäys: Timo Nousiainen sai pallon Pekka Rousun pystysyötöstä ja Tuukka Häkkinen pelasti viimeisellä hetkellä (55.). Hieno hyökkäys, hieno pelastus, mutta molemmille tästä tuli ikävä seuraus, kun sekä Nousiaisen että Häkkisen peli päättyi loukkaantuneena tähän. Toivottavasti molemmat toipuvat tästä pian!
  Pari minuutin tauosta huolimatta peli jatkui vauhdikkaasti. LPK pääsi nopealla syöttöpelillä paikalle ja Sakari Lahden laukaus meni epäonnekkaan vastustajan kautta verkkoon kaventaen pelin 1-2:een (57.).
  Kuusi minuuttia myöhemmin Juuso Haapasaarella oli jo mahdollisuus tasoittaa, mutta Toni Takala torjui. Toisen jakson puolessavälissä peli oli nopeaa taistelupeliä. Tyyli oli varsin mielenkiintoinen, kun yleensä kaksinkamppailun voittaja kuljetti pallon vauhdikkaasti 10-20 metriä eteenpäin, jossa taisteltiin useasti seuraavaa kaksinkamppailua. Tämä muistutti jo hieman rugbya tai sellaisesta jalkapalloa, miten sen kuvittelisi olleen sata vuotta sitten. LPK loi tasoitusmaalinsa, kun Haapasaari nousi ylös. Hän otti Jasin Abahassine syöttöseinäksi ja viimeisteli sen jälkeen 2-2:een (66.). Juuso Haapasaarelle se oli kauden kolmas osuma. Viime kerta, kun Haapasaari teki niin monta maalia, oli kaudella 2018 FC Vaajakosken paidassa Miesten Kakkosessa.

Blue Eyes Teamin puolesta Toni Koskinen kokeili onnensa useammin kaukovedolla, mutta pallo meni joka kerta hieman maalin yli.
  Loppua kohti ainoastaan kotijoukkue LPK sai vietyä hyökkäyksensä vastustaajan maalille asti. Belghitar Abdelkader oli sprintin jälkeen läpi. BET-veskari Takala oli jälleen paikalla (89.). Takala pelasti tässä BET:lle edes sen yhden pisteen.

Putoamispelkojen sijaan pronssitaistelua
   Voitettu piste vai hävitetyt kaksi – tätä on voinut kysyä kumpaakin joukkuetta pelin jälkeen. Fiilikset olivat odotetun ristiriitaisia: ”Jos miettii kokonaisuutta: 0-2-asemasta tultiin tasoihin. Se on aina hyvä suoritus. Tietysti kaikki, jotka tän toka puoliajan näki, tietävät, että se olisi pitänyt meille sitä huolimatta. Kun olet eka puoliajalla 0-2 häviöllä, se on isompi työmaa sieltä nousta. Oli ylärima, oli tolppa ja kaiken näköistä, mutta ei mennyt sisään. Mutta toka puoliaika oli tosi hyvä”, kommentoi LPK:n Tuomas Raatikainen.
  Seuraavaksi LPK kohtaa HoDy:n. Voittamalla sen pelin pronssi olisi mustakeltaisille vielä ihan realistinen: ”Pronssista taistellaan. Pari viime vuotta on tässä vaiheessa mietitty, tiputaanko vai ei. Nyt ei tarvitse sitä miettiä. Tärkeät pisteet olivat tässä jaossa. HoDy on mielenkiintoinen joukkue. He voittavat välillä isosti ja häviävät välillä isosti. Ei voi tietää yhtään, mitä sieltä tulee. Niin vaikea valmistautua siihen. Mutta mukava pelata: syksy on ja ilma viilenee. Ihan hauskaa hommaa”, miettii Raatikainen.

Vaikka BET säästyi lopulta tappiolta, kunnianhimoisen valmentajan päällimmäinen tunne oli pettymys: ”Pettymys todellakin. Kyllä, odotin, että saadaan pidettyä tuon johdon. Tosiaan heillä loukkaantui maalivahti. En tiedä, mikä silloin meille tapahtui. Tosi nopeasti he saivat kavennettua ja sitten toisen maalin. Meillä meni jotenkin peli sekaisin. Vähän oli sellaista huurumeininkiä molempaan suuntaan. Molemmat hyökkäsivät vuorotelen ja saivat tilanteita ja oli päästä päähän menoa. Kummallakin toimi hyökkäys hemmetin hyvin, mutta molempien puolustus oli jotenkin ihan ulapalla”, sanoo Kankainen. ”Heillä vaihtui maalivahti. Pelaaja, joka ei koskaan ollut ennen maalissa. Sanoin: vetoja, vetoja. Me emme varmaan kertakaan vetäneet sinne maalivahdille tai maalipuitten väleihin vaan yli ja ohi”, hän jatkaa.
  Kuten LPK:lle, myös BET:n seuraava vastustaja on Holstin Dynamo: ”Lähdetään voittamaan. Kevätkaudella hävittiin se pelin aika pystyyn. Kyllä, uskon että tällä porukalla pystytään voittamaan sen.
Olin ajatellut, että voitetaan kaikki loput viisi ottelua. Yksi voitto tuli, mutta tämä tasapeli on silleen mulle pettymys. Mutta kunhan emme vain häviää yhtään peliä enää…”, Kankainen toivoo.